México y sus tradiciones.
Door: Nettie
06 Januari 2010 | Mexico, Los Encinos
Een nieuwjaar ingaan gaat hier gepaard met prachtige tradities:
-Je schrijft op een papiertje je wensen voor het komend jaar wat betreft geluk, gezondheid en de liefde. Dit papiertje stop je in een doosje en je opent het pas volgend jaar en je zult zien dat er veel van uitkomt.
-Je stopt wat geld in je schoen zodat het komend jaar je het financieel voor de wind gaat.
-Je loopt met een koffer in je hand een blokje om op Oudjaar want dan zul je het komend jaar veel leuke reizen maken.
-Las señoras dragen dragen rood ondergoed want ook aan liefde mag het niet ontbreken het komend jaar.
Vandaag, 6 januari, is het feest voor alle kinderen in Mexico, de drie Koningen uit het Oosten komen kadootjes brengen. Op het werk werd vanmorgen een Rosca de Reyes (een Driekoningen brood) aangesneden en onder toeziend oog van iedereen moesten we laten zien of er geen muñeco ( kindje Jesus) verstopt zat in ons stuk. De gelukkigen, dat waren zo´n 20 collega’s, mogen op 2 februari, El Día de Candelaria (Maria Lichtmis) voor een lekker etentje zorgen. Vorig jaar waren Jos en ik de klos dit jaar hoeven we alleen maar aan te schuiven.
Het jaar is pas begonnen en naast werken is er alle tijd voor de feestelijke tradities want elke week valt er wel wat te vieren.
We hadden een hele gezellige witte Kerstvakantie en met peperkoek, speculaas, boeken en tijdschriften genieten we daarvan nog een hele tijd na op ons terras.
Jullie allemaal een heel goed 2010 en maak er wat moois van.
Saludos Nettie en Jos.
Jullie allemaal een heel goed 2010 en maak er wat moois van.
Saludos Nettie en Jos.
07 Januari 2010 - 11:41
Martine:
Wat een leuke tradities! Ik ga er ook een paar uitproberen volgend jaar. Misschien moet ik alvast beginnen met rood ondergoed te dragen hahaha ;-P.
Ik vond het erg gezellig tweede kerstdag!
Martine -
07 Januari 2010 - 15:31
Lonneke:
Dag Nettie en Jos,
Een geweldig 2010 gewenst!
(mag nog net geloof ik)
Hopelijk zijn jullie gisteren flink in de watten gelegd door de drie uit het Oosten!
Velp is schitterend WIT zeg!
In Nijmegen gaat alles prima, we genieten van het groote en prachtige huis, de stad nabij en de vrijheid van vele logeerpartijen aan ons adres!
Geniet ervan en wellicht tot jullie volgende Holland stop!
Liefs... -
08 Januari 2010 - 15:15
Richard En Hélène:
Hoi Don Jos en Donna(?) Nettie,
Wij wensen jullie een goed 2010 in goede gezondheid. Misschien zien we elkaar dit jaar weer eens. Bij het Jeu de Boules toernooi of zo.
Hier bij ons in Frankrijk is het nog niet wit, maar het komt nu wel dicht bij.
Het beste daar. Saludos, Richard, Hélène et famille -
12 Februari 2010 - 07:35
Alie:
Dag Jos en Nettie,
Voor jullie ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar.